Godegård
Inledning Turism Degerön Godegårds IF Louis De Geer Bilder Bergslagen Länkar
Bruket
Det gamla bruket...

Här ser det gamla bruket med sina vackra byggnader, sin stora park - allt inbäddat av ek- och bokklädda kullar där får betar, mycket väl värt ett besök.

Lustig Kulle
Trädgårdspaviljong...

Till godegårds herrgårdsanläggning hör den stora parken i engelsk, romantisk stil med kineserier, där man längs slingrande gångar kommer fram till den s.k. Lustig Kulle; en trädgårdspaviljong i kinesisk stil från 1780-talet.

Rundvandringar
Vacker stuga vid vatten...
Livet på Godegård idag syftar till att ge nutidsmänniskan en utflykt i såväl geografin som historien; för att fördjupa kunskapen och känslan av detta stycke svenskt 1700-tal förevisas Godegårds anläggningar och utställningar genom guidad rundvandring./
Kök från 1700-tale
Vardagen för 1700-talsmänniskan...
Den gamla köksflygeln har återfått sitt 1700-tal. På Godegård idag finner vi en köksmiljö, som den tedde sig för 1700-talsmänniskan och i övervåningen finner vi husmamsellens rum samt vävkammare och pigrum./
Örtagården
Den vackra örtagården...
I anslutning till den vackra och mycket intressants Örtagården med krydd- och medicinalväxter finner vi i kryddboden en utställning om trädgårdsredskap och linberedning. (Herbal Garden).

I ett av de gamla magasinen från 1700-talet finner vi ett vagnsmuseum och en mycket intressant utställning om 1700-talets levnadsvillkor på Godegård samt en lås-utställning.

I orangeriet finner vi även idag apelsinträd och exotiska växter och i trädgårdsmästeriet serveras idag kaffe såväl inne som ute - med en betagande utsikt över miljön.

Verkstad från 1700-talet
Snickra snickra...
Vidare finner vi i en annan byggnad ett snickerimuseum med gamla redskap samt visthus från den tiden. I den gamla gårdsmedjan kan man än idag ibland se hur metall bearbetas. (Joiner's workshop museum and blacksmith's workshop).Här bearbetades metall...

Länk till Sätteriet